måndag 21 november 2016

Fågelmat

I helgen gjorde jag egna talgbollar till småfåglarna. Otroligt lätt att göra och jag tror fåglarna tycker hemgjort är bättre än köpta :)


Grundrecept:

250 g margarin
250 g kokosfett
3 dl hampa frö
3 dl skalade solrosfrö
2 dl grovt hackde hasselnötter


Smält fettet och blanda i fröer och nötter. Under tiden blandningen sväller så lägger man i snöre i plastmuggar så man har något att hänga upp maten i efteråt.
Fördela blandningen och låt stelna antingen ute eller i kylen.

Man kan variera receptet med russin, havre och andra nötter.

Det bli ju några muggar på samma gång men jag sparar mina i kylen tills det är dags att fylla på ute.

När man ska lossa maten från muggarna så får man vara lite försiktig så inte "klumpen" går sönder. Använd en kniv att lossa maten från kanten hellre än att dra i snöret.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar